Tisztelt Vásárlóink! Szeretettel várjuk Önöket pécsi üzletünkben! Cím: Expo Center Pécs, Megyeri út. 72. Nyitvatartás: hétköznaponként 8-16 óráig.

Fantasztikus asztalitenisz siker a szingapúri ifjúsági olimpián

Hazánkból a fiatal JOOLA játékos Lakatos Tamás kvalifikálta magát a szingapúri ifjúsági olimpiára. A fiataloknak első ízben rendezett olimpián Tamás a kilencedik kiemeltként állt rajthoz, amely helyezés elérésével rendkívül elégedett lett volna a hazai szakvezetés a sorsolást és a résztvevők névsorát megismerve.

Tamás a csoportküzdelmek első körében a várakozásoknak megfelelően legyőzte egyiptomi és ecuadori ellenfeleit, így elsőként lépett tovább a második csoportkörbe. Itt óriási meglepetésre legyőzte dél-koreai vetélytársát, amely után ugyan vereséget szenvedett a későbbi győztes japán Niwa-tól, de a holland Hageraats elleni sikerrel, második helyen továbblépve, így is negyeddöntőt játszhatott. A negyeddöntőben rendkívül magas színvonalú játékkal 4-2 arányban bizonyult jobbnak a svéd Soderlundnál, amellyel (Klampár Tibor 1988-as felnőttek közötti sikeréhez hasonlóan) olimpiai elődöntőt játszhatott.

Az elődöntőben az egyértelműen erősebb tajvani Hung-tól szenvedett vereséget, amelyet követően az európai ifjúsági ranglistán 13 hellyel előkelőbben rangsorolt francia Gauzy-val kellett játszania a bronzmérkőzésen. A mérkőzést az első szett kivételével fej-fej melletti küzdelem jellemezte, amelyből a francia fiatal került ki győztesként 4-1 arányban.

Lakatos Tamás sporttörténeti negyedik helye, nagy lökést adhat a hazai férfi szakágnak, amely reményeink szerint egy sikeresebb „ping-pong” időszak kezdetét jelenti.

 

Joola Asztalintenisz Kft. © Minden jog fenntartva